A Közbeszerzés Figyelő csapata kiemelten fontosnak tartja, hogy naprakészen kövesse a közbeszerzés témájában megjelenő híreket és információkat. Rendszeresen publikáljuk az aktuális cikkeket és a Közbeszerzési Törvény változásaival kapcsolatos tartalmakat és hasznos linkeket.
Kövessen minket facebookon is!
 
kozbeszerzesfigyelo

Megújult a Közbeszerzés Figyelő!

Tisztelt Ügyfelünk! Örömmel köszöntjük Önt megújult felületünkön és sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk! Szolgáltatásunk megújulásának célja, hogy minél színvonalasabb és megbízhatóbb szolgáltatást tudjunk nyújtani és maradéktalanul megfeleljünk a piac és az ügyfelek igényeinek! Abban az esetben ha szolgáltatásunkban nem várt eseményeket észlel, vagy nem elégedett a nyújtott szolgáltatás minőségével, kérjük, vegye fel velünk a…

Tájékoztató a 2020. január 1-jétől irányadó közbeszerzési értékhatárokról

A közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény (a továbbiakban Kbt.) 15. § (5) bekezdése szerint a Közbeszerzési Hatóság az egyes beszerzési tárgyak esetében alkalmazandó uniós értékhatárokat, valamint nemzeti értékhatárokat, valamint a 19. § (4) bekezdés a) pontjában meghatározott értékhatárokat minden év elején közzéteszi honlapján. Ennek során az uniós értékhatárok, valamint a 19. § (4) bekezdés…

Kellemes ünnepeket kívánunk! 

Köszönjük, hogy 2019-ben is megtisztelte cégünket bizalmával és a mi szolgáltatásunkat választotta!

7 útmutató aktualizálásáról döntött a Közbeszerzési Tanács

2019. november 20-án tartotta idei utolsó rendes ülését a Közbeszerzési Hatóság keretében működő Tanács. A napirenden lévő útmutatók mindegyikét elfogadta a Tanács, így aktualizálásra került a következő hét útmutató: – Az építési tárgyú közbeszerzési eljárások szabályairól szóló útmutató – A nyertes ajánlattevő kiválasztására szolgáló értékelési szempontrendszer alkalmazásáról szóló útmutató – A hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárások…

Új útmutatók jelentek meg a Közbeszerzési Értesítőben

A Közbeszerzési Hatóság keretében működő Tanács új útmutatót bocsátott ki a Kbt. 62. § (1) bekezdés q) pontja szerinti jogsértés súlyosságának megítéléséhez kapcsolódó szempontokról, amely – a Kbt. 197. § (7) bekezdéséhez kapcsolódóan – a 2017. január 1. és 2017. március 31. közötti időszakban irányadó, a Kbt.62. §-a (1) bekezdésének q) pontja szerinti kizáró ok…

A KH elnöke az ÉVOSZ tanácsülésén tartott előadást

A tanácsülésen szintén meghívott előadóként részt vett Dauner Márton, a Miniszterelnökség Építésjogi és Hatósági Főosztályának vezetője. Megnyitó beszédében, Koji László az ÉVOSZ elnöke kiemelte, hogy az építési vállalkozók számára különösen fontos a hatályos jogszabályi környezet megismerése.

Az Állami Számvevőszék nemzetközi integritás szemináriumot szervezett

A konferencián előadást tartott az OECD, az EUROSAI, valamint a számvevőszékek világszervezete kapacitásfejlesztési kezdeményezésének képviselője. A rendezvényen átadásra kerültek a 2017-es Solidus díjak is.

Egyszerűbb és gyakorlatiasabb közbeszerzési előírások

A módosítás gyakorlatiasabbá, logikusabbá, egyszerűbbé tette a Kbt. szinte minden szakaszát.” – közölte a jóhírt Guba Zoltán közbeszerzési szaktanácsadó a Jogi Fórum közbeszerzési szakmai napján, mely ezúttal a 2015-ös közbeszerzési törvény első novelláris módosítása által bevezetett legfontosabb újításokra és a gyakorlat aktuális kérdéseire fókuszált.

Megjelent a Hatóság életciklusköltség-számításról szóló útmutatója

A Közbeszerzési Hatóság útmutatót bocsátott ki a Kbt. 78. § (4) bekezdése alapján a közbeszerzési eljárásokban alkalmazható életciklusköltség-számítási módszerek alkalmazásáról. Az útmutató a Közbeszerzési Értesítő 35. számában jelent meg, illetve elérhető a Jogi háttér/Jogalkalmazás elősegítése/Útmutatók menüpontban.

Elérhető a 2017. április 1-jétől hatályos Kbt

A Közbeszerzési Hatóság eddigi gyakorlatának megfelelően elkészítette a Kbt.-nek a közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. évi törvény és az azzal összefüggő egyes törvények módosításáról szóló 2016. évi CLX. törvény, illetve az egyes szociális és gyermekvédelmi tárgyú törvények módosításáról szóló 2016. évi CLXVI. törvénymódosító rendelkezéseivel egybeszerkesztett, 2017. április 1-jén hatályba lépő változatát.